BALKONU TUVALETE DÖNÜŞTÜRMEK

Daha önce neler yapmayı planladığımızı ve uygulama aşamalarından çeşitli kareleri sizlerle paylaşmıştım. Artık biraz daha detaylı anlatmak istiyorum.
Mutfağın baktığı, evin arka tarafında bir balkon var.
Belki ileride kiler yaparım diye bırakmıştım. Su bidonları duruyordu.
Giriş katında bir tuvalet istenince bu balkon olabilir dedim.  Aşağı yukarı 1 metre genişliğinde, ince uzun bir tuvalet olabilirdi.
Mutfak camını kapatmayacak şekilde kapatılabilir diye düşündük.
    
 Önce metal profillerin takılması için evin dış yüzü kesildi. Ev metal konstrüksiyondan yapıldığı için , tuvalet yapmak için yapılacak karkasın bu metallere tutturulması gerekti. Yapılan karkas OSB lerle kaplandı.
    
İzolasyon için önce çatısı saçla kaplandı, yağmur olukları yapıldı. Dış izolasyonu için OSB lerin üzeri tekrar kaplandı.
  Çatının üzeri kiremitler ile kaplandı. Evin çatısı ile uyumu sağlandı.
 Dış yüzü evin rengine boyandı. Arkadaki evi ayıran çit tekrar yerine monte edildi. Sıra geldi içine. Elektrik hatları çekildi, iç izolasyonu yapıldı.
    
Kalorifer hatları, arkadaki mutfaktan çekildi. Havlupan takıldı. Duvarlar sıvandı. Su ve tuvalet gider hatları çekildi.
    
 Lavabo için eskiciden bir dikiş makinesi altı alındı, temizlendi. Üzerine bir ahşap kestirilerek cilalandı. Üst kat banyosundan çıkan lavabo buraya takılmak üzere hazırlandı. Klozet ve duvara monte rezervuar takıldı. Rezervuarın duvar içindeki kalınlığını, bir raf yaparak avantaja dönüştürdük.  Ev sahipleri bu tuvaletin duvar kağıdı kaplanmasını istediler. Kağıtların desenlerini kendileri seçtiler.
    
İki farklı desenin birleşim noktasını , çepeçevre ahşap bordür geçerek kapattık.
Havalandırma için bir delik açıp, lomboz kullandık. Deliğin ortasına bir tül geçirerek, içeri yabancı bir madde girmesini önledik.
  
Yerlerine ahşap kaplandı. Kapı ısmarlandı. Yerleri cilalandı.

Lombozun sarısını ve muslukların beyazını  üzerinde birleştiren bir aynayı da köşeye yerleştirince tuvaletimiz tamamlanmış oldu.
Ne dersiniz fena da olmadı değil mi?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Gönül Gökalp

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

VEYA

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol

close

Bültene Kayıt Ol

About Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.