Mumlar

Mumlar hayatım boyunca çok sevdiğim nesneler olmuştur. Evimin her tarafında kullanırım. Bana hediye almak çok basittir. Kitap, mum ve sabun beni en çok sevindiren hediyelerdir.

Ama öyle enteresan  hayvan figürü şeklinde ya da o tarz farklı mumları sevmem. Mum benim için klasik formatta olmalıdır. Düz, büyük, yuvarlak veya kare.

Renk olarak da siyah,krem veya  kahverengi olabilir. Asıl tercihim ise krem rengi olanlar. Yani bildiğimiz kilise mumlarının kalınlarından.
Bir ara Kurtuluş’ ta kiliselere mum satan bir imalathane bulmuştum, inanılmaz ucuza mumlar alıyordum.

Mumlar için her türlü altlık kullanabilirsiniz. Ben kaldırım taşlarına, yollara döşenen karoların üzerine aynı anda bir kaç boy mum yerleştirip yakmayı seviyorum. Hem şık , hem de emniyetli.

Bu yaz kavanozları kullandım her yerde.
Ağızlarına tel sarıp, bahçedeki bütün ağaçların dallarına astım.
Siz eğer evde kullanacaksanız, kavanozların ağız kısımlarına rafya bağlayabilirsiniz. İçine misketler doldurup, üzerine suda yüzen mumlar yerleştirebilirsiniz. Ya da susuz olarak tea light mumlar kullanabilirsiniz. Bu arada en ucuz tea-light mumlar İkea’ da satılıyor. Eminönü’ n den bile daha ucuza satıyorlar orada. 

 

Evde misafir ağırlarken ise yemek masanızın ortasına yerleştireceğiniz çeşitli büyüklükte kavanozlarda yakacağınız mumlar, ortama büyülü bir hava katacaktır.

      
Aydınlatmayı sadece mumlarla sağlarsanız, etkisi daha da artacaktır.

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Gönül Gökalp

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Login for fast comment.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

No More Posts

Register

OR

Do you already have an account? Login

Login

OR

Do not you have an account yet? Register

close

Bültene Kayıt Ol

About Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.