ODA İÇİNE BANYO YAPMAK

Evi dönüştürmeye devam ediyoruz.

Biz evin üst katını kendimize ayırmıştık. Bir tarafta, içinde giyinme odası ve banyosu olan yatak odamız, karşısında ise çalışma odamız vardı.

Şimdi satın alanların küçük bir kızı var.

Çalışma odasını bir çocuk odası haline dönüştürmemiz gerekiyor. Bu, sadece eşyaları boşalt, içine çocuk odası mobilyalarını yerleştir şeklinde olmuyor ne yazık ki.

İçine bir duş yeri, lavabo ve tuvalet yapmamız gerekiyor.
Üstelik bunu da 12 m2 bir odada başarmamız gerekiyor.

Odanın kapısının tam karşısında bir pencere var, kapının sol tarafındaki duvarda ise bir balkon kapısı. Küçük kızın yatak odası olacak bu odanın, arkadaki evin bahçesine bakan, çok şirin bir balkonu var.

Demek ki banyo yapabileceğimiz tek bir duvar kaldı.

Zaten küçük olan odada fazla yer kaybetmemek için duvarı boydan boya kullanmaya, ama enini minimumda tutmaya karar veriyoruz. 80 cm.lik bir yer bize yetecek.

Öncelikle yerdeki ahşap döşemeler sökülüyor. Tuvalet ve sifon için, yerler belirleniyor. Su ve gider tesisatları çekiliyor..

    

Tesisatları geçirebilmek için mecburen bir yüksekliğe ihtiyacımız var. Bize bu olanağı sağlayacak gaz betonlar döşeniyor. Lavabo yeri belirleniyor.

Günlük denetleme gerekiyor 🙂
Duş yapılacak tarafa, seçilen yer ve duvar karoları döşeniyor. Biz füme rengini tercih ediyoruz.
    
Banyo bölümünü odadan ayırmak için cam tuğla kullanıyoruz. İki yana 90 cm. genişliğinde, 2 mt. yüksekliğinde cam tuğladan duvarlar örülüyor. Cam tuğlaları tavana kadar örmüyoruz. Derinliği kesmemesi için 2 metrede bırakıyoruz.
Banyo bölümünün içinin ahşapları döşeniyor.
    
Tuvaleti yerleştirmek işin en zor tarafı. Türkiye’de bu işi yapan ve usta geçinen kişilerin kaç lira aldığını biliyor musunuz?
Tuvalet başına 500 ₺. Hem de siz her türlü alt yapıyı hazırlıyorsunuz, gelip sadece rezervuarı takıp, tuvaleti yerine yerleştiriyorlar.

Bu işi yapmak için anlaştığımız ustayı – bizi günlerce oyalayıp, yaptığı hatalardan dolayı – kovduktan sonra, işin tamamlanması sevgilim ve İrlandalı arkadaşımıza kaldı.

Teşekkürler John, çok emek verdin bu projeye.

    
Yerlerin ahşaplarının ilk kat boyaları atılıyor. Bu arada çocuk odası için seçilen duvar kağıtları döşenmek için hazırlanıyor. Prenses desenli kağıtlar duvarlarda yerini almaya başlıyor. Perde demirleri takılıp, düşmemesi için sabitleniyor.
Bu odanın en zorlayan yeri duşa kabini oldu. Yerimizin dar olduğunu söylemiştim. Duşa kabinin çıkış yeri ile lavabo arasında çok az bir mesafe var. Bu yüzden duş kapılarının açılması bir sorun.
Üstelik bu odada 3,5 yaşında bir çocuk kalacak. Çocuğun güvenliği de çok önemli.
Kapının içeri açılması lazım ama, aynı zamanda duşa girip çıkışın da rahat olması lazım.

Sonunda içeri doğru açılan ama katlamalı bir kapı ( ikiye katlanarak bir kenarda toplanan) olmasına karar verildi ve fabrikaya ısmarlandı.

    
Cam tuğlaların kenarlarına, yerle bütünlüğü sağlamak için ahşap çerçeveler geçirildi.
  
Duşa kabinin üst camı da yerine yerleştirildi. Lavabo altı için IKEA’ dan bir komodin seçtik.
    
Vitra compact armatürler yerine takıldı. Karşı duvar için, duvar kağıtlarının içindeki kemik tonunu mu, yoksa daha koyu bir renk mi boyasak diye düşündük. Sonunda koyu bir kemik renginde karar kıldık.
  
Süpürgelikler de yerleşti. Lavabo  yerine kondu. Klozet kapakları takıldı.
Armatürün de takılması ile birlikte, bizce gerçekten şık bir banyo oldu.

Biraz daha büyüdüğü zaman, buraya sürgülü bir kapı eklemek çok kolay. Şimdilik açık kalması, odayı çok daha büyük gösterdi.

Umarım bu oda, Onun mutlu bir çocukluk yaşamasına tanıklık eder………

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Gönül Gökalp

İlgili Yazılar

2 yorum

İçerikteki birçok fotoğraf açılmıyor. Açılmaya fotoğraflar blogspotta barınıyor.

Yanıtla

Haklısınız, düzeltmeye devam ediyorum

Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

VEYA

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol

close

Bültene Kayıt Ol

About Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.