SU UÇTU ŞELALESİ

Sabah Bayramoğlu’ndan yola çıktık. Bergama’ya doğru yola devam ediyoruz. Mustafakemalpaşa’ya geldiğimizde, uzun zamandır adını duyduğumuz Su Uçtu Şelalesi’ne uğramaya karar verdik.

Su Uçtu Şelalesi Mustafakemalpaşa ilçe merkezine 20 km. mesafede. Yalıntaş beldesi yolu izlenerek, Muradiye sarnıç köyü üzerinden ulaşılıyor.

Su Uçtu Tabiat parkına ve Şelaleye giden yol harika. Her taraf yemyeşil.

Şelaleyi gezmek için girişte 8.- ödedik.

Su Uçtu Şelalesi bir fay hattının çökmesi sonucunda oluşmuş. 36 metre yükseklikten dökülen su, doldurduğu göletler ve çevresindeki kayın ağaçları ile muhteşem güzel bir manzara sergiliyor.

Buradan akan suyun en önemli özelliği içilebilir olması. Mustafakemalpaşa ilçesinin su ihtiyacının bir bölümü buradan karşılanıyormuş.

Şelalenin suları yukarıdan akarken, rüzgarın etkisiyle, su taneciklerinin insanların yüzüne çarpması sonucu, Su Uçtu ismini aldığı düşünülmekte.

36 metre yükseklikten dökülen suyun, insanda nasıl bir duygu yarattığını anlamak için, mutlaka şelalenin çok yakınında olup, sesi dinlemek gerekiyor.

İlk önce hemen bu suyun dibinde bir ev sahibi olmanın, çok hoş olacağını düşünmüştüm ama, aradan geçen yarım saatten sonra, sürekli yüksek desibel içeren bu uğultu ile yaşamanın, sanıldığı kadar çekici olmayacağını anladım.

.

Sonuç olarak burada kamp yapma veya karavan ile kalma imkanımız olmasına rağmen biz geceyi burada geçirmedik.

Dönüş yolunda kadınların işlettiği bir yerde durduk, muhteşem bir gözleme yedik. Yaptıkları örgü bebekler de çok hoştu.

Yemek sonrası yolun devamında gördüğümüz dere kenarı ise, bize geceyi geçirmek için çok hoş bir imkan sağladı.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Gönül Gökalp

İlgili Yazılar

2 yorum

Teşekkürler. .. Selam ve sevgiyle

Yanıtla

Okuduğunuz için ben teşekkür ederim

Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

VEYA

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol

close

Bültene Kayıt Ol

About Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.