İNCİRDERE KÖYÜ-SEFERYİTİĞİ MAĞARASI-İNCİRHAN KERVANSARAYI

Bucak dağ yolundan Antalya’ ya doğru devam ediyoruz. Yollarda doğanın rengi harika. Yeşilin, sarının, kahverenginin binlerce tonuna boyanmış durumda çevre.

                         

Vakit oldukça geç oldu. Bu akşam İncirhan kamp alanında konaklamak niyetindeyiz. Aynı zamanda İncirhan Kervansaray’ını da gezmek istiyoruz.

Burdur’un Bucak ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan İncirdere köyüne geldiğimizde güneş batmak üzereydi.

“İncirhan mağarası” yazılı bir yol tabelası görüp, izlemeye başladık. Oldukça dar ve kötü bir yoldan köyün tepesine çıktık.

Mağaraya giriş için uygun bir yer göremedik.

Daha sonra internetten araştırınca, mağaranın adının Seferyitiği Mağarası olduğunu öğrendim. Aşağıdaki İncirhan Kervansarayına yaklaşık 300 metre mesafede bulunuyor. Henüz turizme açılmamış bu mağarada, mağaracılar tarafından keşifler yapılmış, içeride göz alıcı sarkıt ve dikitler olduğu saptanmış.

Tekrar aşağıya iniyoruz.

            

Türklerin hakimiyet sürdüğü döneme ait olan en önemli yapılar arasında gösterilen İncirhan Kervansarayı ticaret ve yolculuk faaliyetleri sırasında oldukça aktif bir şekilde kullanılmış.

İncirhan kamp alanına geliyoruz. Güzel bir park alanı yapılmış, fakat çevrede bulunan besi çiftliklerinden dolayı, çok kötü bir koku var. Burada konaklamak mümkün değil gibi gözüküyor. Ayrıca internette çekmiyor.

Konaklamaktan vazgeçip, Antalya’ya doğru yola devam ediyoruz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Gönül Gökalp

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

VEYA

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol

close

Bültene Kayıt Ol

About Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.